Dit zijn kant en klare (gezelschaps)spellen die je kunt lenen bij de kampstaf. Deze spellen zijn speciaal voor ons terrein handgemaakt uit hout. kubb

Domino

domino Het spel Domino zal gespeeld worden met 28 dominostenen. Minimaal twee tot maximaal vier spelers kunnen gelijke tijd Domino spelen. Mochten er twee deelnemers zijn, dan ontvangen beide personen zeven stenen. Bij vier deelnemers krijgt elke speler vijf stenen toegewezen.

Lees meer: Domino

Triominos

triominos Het dominospel Triominos is niet alleen zeer uniek, het is ook nog eens heel vermakelijk. Het spel zal gespeeld worden met driehoekige stenen. Door de stenen passend neer te leggen kunnen er punten binnengehaald worden. Dus kijk goed, leg de stenen neer en pak die punten!

Lees meer: Triominos

Kegelspel

kegelspel De activiteit kegelen is een activiteit waarin een competitie element aan verbonden is.

Lees meer: Kegelspel

Vier op een rij

4op1rij Het spel Vier op een rij is misschien wel één van de simpelste spellen die er bestaat, maar daardoor zeker niet minder leuk. De bedoeling is om vier stenen van jouw eigen kleur, dit kan rood of geel zijn, op één rij te krijgen. Hoe deze rij tot stand komt maakt niet, dit kan verticaal zijn of horizontaal en diagonaal. De spelers zijn om beurten aan zet.

Lees meer: Vier op een rij

Kubb

kubb

Het van oorsprong Zweedse spel Kubb is de af gelopen jaren steeds vaker te zien op scoutingterreinen en evenementen. 

Het woord “kubb” betekend “houtblok” in het Zweeds. Het wordt sinds het begin van de twintigste eeuw gespeeld en is naar verluid afkomstig van het eiland “Gotland” waar het door de Vikingen zou zijn bedacht. De Gotlanders zeggen echter dat dit niet zo is.

Lees meer: Kubb